Sremska strudla sa makom
Vreme potrebno za pripremu je 2 h minuta
Brasno(meko) 1 kilogram
Mleko 1,5 kilogram
Ulje 200 gram
Margarin 250 gram
Jaje 1 kom.
Kvasac - pekarski 1 kom.
Mak- mleveni 750 gram
Suvo grožđe 300 gram
Vanilin secer 2 kom.
Način pripreme
U 200 gr toplog mleka staviti kvasac, 1 jaje i parce margarina i pustiti da naraste.
Zatim, u 1 kg brasna ( u vangli) sipati 1 casu ulja ( 200 gr) i 2 solje mleka (od po 200 gr), a potom dodati uskisao kvasac i dobro izraditi testo rukom.Staviti na toplo da naraste. Kad naraste svakih 15 min razvijati oklagijom i premazivati komadicima margarina, sve dok se ne utrosi margarin. Kad je margarin utrosen ostaviti da jos naraste.
Za to vreme u 1L mleka skuvati mak u kome je dodato 300 gr suvog grozdja i secera po ukusu, kao i 2 vanilin secera. .Ohladiti i filovati manje jufke filom,i redjati u podmazan pleh. Svaku strudlu premazati pre pecenja zumancem.
Seci na kriske kad se ohladi i posuti secerom u prahu.
Vreme potrebno za pripremu je 2 h minuta
Brasno(meko) 1 kilogram
Mleko 1,5 kilogram
Ulje 200 gram
Margarin 250 gram
Jaje 1 kom.
Kvasac - pekarski 1 kom.
Mak- mleveni 750 gram
Suvo grožđe 300 gram
Vanilin secer 2 kom.
Način pripreme
U 200 gr toplog mleka staviti kvasac, 1 jaje i parce margarina i pustiti da naraste.
Zatim, u 1 kg brasna ( u vangli) sipati 1 casu ulja ( 200 gr) i 2 solje mleka (od po 200 gr), a potom dodati uskisao kvasac i dobro izraditi testo rukom.Staviti na toplo da naraste. Kad naraste svakih 15 min razvijati oklagijom i premazivati komadicima margarina, sve dok se ne utrosi margarin. Kad je margarin utrosen ostaviti da jos naraste.
Za to vreme u 1L mleka skuvati mak u kome je dodato 300 gr suvog grozdja i secera po ukusu, kao i 2 vanilin secera. .Ohladiti i filovati manje jufke filom,i redjati u podmazan pleh. Svaku strudlu premazati pre pecenja zumancem.
Seci na kriske kad se ohladi i posuti secerom u prahu.
0 коментара:
Постави коментар