четвртак, 16. август 2012.

Kesten torta



Kesten torta


Složenost postupka:
TEŠKA


Priprema:
Kore:
1. Kesten obariti, očistiti i osušiti, pa samleti na mašini za mlevenje kako bi se dobilo brašno.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu i praškom za pecivo, dodati sneg od belanaca i promešati. Na kraju dodati 27 kašika brašna od kestena i takođe promešati.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, te u njega sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumeni.
5. Pečenu koru preseći poprečno dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil I:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti čokoladu, puter, vanil-šećer, rum i mleko, pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se masa ne zgusne.
Fil II:
1. Mikserom umutiti kesten pire, puter, šećer u prahu i rum kako bi se dobila kremasta masa.
Finalni postupak:
1. Toplim čokoladnim filom preliti dve vruće pečene kore. Treću koru ne treba prelivati.
2. Preko čokoladnog fila naneti fil od kestena na obe kore, a potom šlag od slatke pavlake.
3. Filovane kore naslagati jednu na drugu i preklopiti trećom korom. Tortu premazati filom od kestena i šlagom od slatke pavlake pa dekorisati po želji.

Sastojci:
Za kore:
9 jaja
200 g šećera u prahu
1 prašak za pecivo
1 kg kestena
Za fil I:
200 g čokolade za kuvanje
100 g putera
2 vanil-šećera
2 kašike ruma
0,5 dl mleka
Za fil II:
500 g kesten pirea
150 g putera
100 g šećera u prahu
2 kašike ruma
1 l slatke pavlake
www.dobrahrana.rs

0 коментара:

Постави коментар

Blogger Templates