Čudo od čokoladne torte
Čudo od čokoladne torte
Luda torta…......e tako mi izgleda ,sladoled, kić od gumenih bombona, veselje za decu
Sastojci Broj osoba:8 osoba
Biskvit
7 kom jaja 7 zlica brašna 5 zlice mlake vode, 2 cepamaraskina 7 zlica secera 1pak praška za pecivo 1,5 dcl mlijeka 4 - 5 zlica kakao u prahu
krema
1 pak pudinga od čokolade 4dc lmlijeka slatko vrhnje 1oo g tamne čokolade 200g slatkog vrhnja za slag, bez konzervansa ---gustina
dekoracija
400 g vrhnja za slag mljevenih keksa 5 kom korneta gumenih bombona – raznih 1pak kreme za torte ( vanilija )
Izraditi bjeljanke i dodavati jedno po jedno žumanjce, pa secer, kakao, vodu, brašno , maraskino , te na kraju prašak za pecivo, Peći na 180 stupnjeva, nekih 20 – 25 min. Ispeceni biskvit ohladiti i izrezati u tri kore.
Skuhati puding ( kako pše na pakiranju). U ukuhani puding dadati razlomljenu čokoladu , mješati dok se ne rastopi. U hladnu smjesu dodati vrhnje za šlag, te izraditi sa mikserom.
Slazemo jednu biskvitnu koru i poškropimo sa mlijekom , pa sloj kreme, biskvit,poškropimo, krema i na vrh biskvit. Cijelu tortu oblozimo sa gotovom Dolcelinom gotovom kremom (vanilija ).
Dekoracija : 1. Izmutimo šlag i nanesemo okolo po torti, koji izneredimo pomoću žlisu, brzim pokretima radimo nepravilne valove.Pomoću špricom koji ima zupčasti nastavak napravimo po vrhu rubova puslice, u koje stavimo gumene bombone.
Potom kornetima otkinemo vrhove( cca 1.5cm) i postavimo u bisvit, kornete punite sve do vrha sa mljevenim keksom, jer inace krema razmekša vafal , pa se on raspadne, ovako je sigurnije, i samo sa špricom na vrh nanesete šlag, i gumenjake. . Okolo korneta jos grubo pospete mljevene kekse, stavimo još koji gumnjak i to je to – slika govori sve, i brzo u frizider, i nosite oprezno, da korneti ne slete.
NASTAVAK TEKSTA OVDE
Čudo od čokoladne torte
Luda torta…......e tako mi izgleda ,sladoled, kić od gumenih bombona, veselje za decu
Sastojci Broj osoba:8 osoba
Biskvit
7 kom jaja 7 zlica brašna 5 zlice mlake vode, 2 cepamaraskina 7 zlica secera 1pak praška za pecivo 1,5 dcl mlijeka 4 - 5 zlica kakao u prahu
krema
1 pak pudinga od čokolade 4dc lmlijeka slatko vrhnje 1oo g tamne čokolade 200g slatkog vrhnja za slag, bez konzervansa ---gustina
dekoracija
400 g vrhnja za slag mljevenih keksa 5 kom korneta gumenih bombona – raznih 1pak kreme za torte ( vanilija )
Izraditi bjeljanke i dodavati jedno po jedno žumanjce, pa secer, kakao, vodu, brašno , maraskino , te na kraju prašak za pecivo, Peći na 180 stupnjeva, nekih 20 – 25 min. Ispeceni biskvit ohladiti i izrezati u tri kore.
Skuhati puding ( kako pše na pakiranju). U ukuhani puding dadati razlomljenu čokoladu , mješati dok se ne rastopi. U hladnu smjesu dodati vrhnje za šlag, te izraditi sa mikserom.
Slazemo jednu biskvitnu koru i poškropimo sa mlijekom , pa sloj kreme, biskvit,poškropimo, krema i na vrh biskvit. Cijelu tortu oblozimo sa gotovom Dolcelinom gotovom kremom (vanilija ).
Dekoracija : 1. Izmutimo šlag i nanesemo okolo po torti, koji izneredimo pomoću žlisu, brzim pokretima radimo nepravilne valove.Pomoću špricom koji ima zupčasti nastavak napravimo po vrhu rubova puslice, u koje stavimo gumene bombone.
Potom kornetima otkinemo vrhove( cca 1.5cm) i postavimo u bisvit, kornete punite sve do vrha sa mljevenim keksom, jer inace krema razmekša vafal , pa se on raspadne, ovako je sigurnije, i samo sa špricom na vrh nanesete šlag, i gumenjake. . Okolo korneta jos grubo pospete mljevene kekse, stavimo još koji gumnjak i to je to – slika govori sve, i brzo u frizider, i nosite oprezno, da korneti ne slete.
NASTAVAK TEKSTA OVDE
0 коментара:
Постави коментар