недеља, 22. јун 2014.

Čudo od čokoladne torte

Čudo od čokoladne torte



Čudo od čokoladne torte

Luda torta…......e tako mi izgleda ,sladoled, kić od gumenih bombona, veselje za decu 




Sastojci Broj osoba:8 osoba

Biskvit

7 kom jaja  7 zlica brašna  5 zlice mlake vode,  2 cepamaraskina  7 zlica secera 1pak praška za pecivo  1,5 dcl mlijeka 4 - 5 zlica kakao u prahu
krema
 1 pak pudinga od čokolade  4dc lmlijeka  slatko vrhnje  1oo g tamne čokolade  200g slatkog vrhnja za slag, bez konzervansa  ---gustina
dekoracija
 400 g vrhnja za slag  mljevenih keksa  5 kom korneta   gumenih bombona – raznih  1pak kreme za torte ( vanilija )




Izraditi bjeljanke i dodavati jedno po jedno žumanjce, pa secer, kakao, vodu, brašno , maraskino , te na kraju prašak za pecivo, Peći na 180 stupnjeva, nekih 20 – 25 min. Ispeceni biskvit ohladiti i izrezati u  tri kore.


Skuhati puding ( kako pše na pakiranju). U ukuhani puding dadati razlomljenu čokoladu , mješati dok se ne rastopi. U hladnu smjesu dodati vrhnje za šlag, te izraditi sa mikserom.


Slazemo jednu biskvitnu koru i poškropimo sa mlijekom , pa sloj kreme, biskvit,poškropimo, krema i na vrh biskvit. Cijelu tortu oblozimo sa gotovom Dolcelinom gotovom kremom (vanilija ).


Dekoracija : 1. Izmutimo šlag i  nanesemo okolo po torti, koji izneredimo pomoću žlisu, brzim pokretima radimo nepravilne valove.Pomoću  špricom koji ima zupčasti nastavak napravimo po vrhu rubova puslice, u koje stavimo gumene bombone.
Potom  kornetima otkinemo vrhove( cca 1.5cm) i postavimo  u bisvit, kornete punite sve do vrha sa mljevenim keksom, jer inace krema razmekša vafal , pa se on raspadne, ovako je sigurnije, i samo sa špricom na vrh nanesete šlag, i gumenjake. . Okolo korneta jos grubo pospete mljevene kekse, stavimo još koji gumnjak i to je to – slika govori sve, i brzo u frizider, i nosite oprezno, da korneti ne slete. 


NASTAVAK TEKSTA OVDE

0 коментара:

Постави коментар

Blogger Templates