Nijedna nije kao Kraljica čokolade torta nad tortama
Sastojci
2 velikih jaja (ili 3 manja) 2 kašikešećera 1 kašikabrašna 2 kašikekakaa 1/2 kesicepraška za pecivo 2 kašike čokoladnog likera (ili nekog drugog odgovarajućeg) 100 gtamne čokolade 100 gmliječne čokolade 100 gbijele čokolade 300 mlvrhnja za šlag mliječna čokolada zaukras
Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrstu pjenu, dodati jedno po jedno žumance. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijati u tu masu i kašikom lagano umiješati. Kalup za torte promjera 20 cm namazati margarinom i posuti kakaom (radije nego brašnom). Peći desetak minuta na 170 C. Ohlađenoj kori odrezati vanjske rubove i poprskati likerom razrijeđenim u nekoliko kašika vode.
Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme.
Prvo nanijeti tamnu kremu, zatim svijetliju i odozgo bijelu. Ukrasiti čokoladnim “kovrdžicama”.
NASTAVAK TEKSTA OVDE
2 velikih jaja (ili 3 manja) 2 kašikešećera 1 kašikabrašna 2 kašikekakaa 1/2 kesicepraška za pecivo 2 kašike čokoladnog likera (ili nekog drugog odgovarajućeg) 100 gtamne čokolade 100 gmliječne čokolade 100 gbijele čokolade 300 mlvrhnja za šlag mliječna čokolada zaukras
Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrstu pjenu, dodati jedno po jedno žumance. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijati u tu masu i kašikom lagano umiješati. Kalup za torte promjera 20 cm namazati margarinom i posuti kakaom (radije nego brašnom). Peći desetak minuta na 170 C. Ohlađenoj kori odrezati vanjske rubove i poprskati likerom razrijeđenim u nekoliko kašika vode.
Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme.
Prvo nanijeti tamnu kremu, zatim svijetliju i odozgo bijelu. Ukrasiti čokoladnim “kovrdžicama”.
NASTAVAK TEKSTA OVDE
0 коментара:
Постави коментар