субота, 21. јун 2014.

Nijedna nije kao Kraljica čokolade torta nad tortama

Nijedna nije kao Kraljica čokolade torta nad tortama


Sastojci 

2 velikih jaja (ili 3 manja)  2 kašikešećera  1 kašikabrašna  2 kašikekakaa  1/2 kesicepraška za pecivo  2 kašike čokoladnog likera (ili nekog drugog odgovarajućeg)  100 gtamne čokolade  100 gmliječne čokolade  100 gbijele čokolade  300 mlvrhnja za šlag   mliječna čokolada zaukras



Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrstu pjenu, dodati jedno po jedno žumance. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijati u tu masu i kašikom lagano umiješati. Kalup za torte promjera 20 cm namazati margarinom i posuti kakaom (radije nego brašnom). Peći desetak minuta na 170 C. Ohlađenoj kori odrezati vanjske rubove i poprskati likerom razrijeđenim u nekoliko kašika vode.


Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme.

Prvo nanijeti tamnu kremu, zatim svijetliju i odozgo bijelu. Ukrasiti čokoladnim “kovrdžicama”.

NASTAVAK TEKSTA OVDE

0 коментара:

Постави коментар

Blogger Templates