Kore
9 bjelanjaka 30 poravnatih zlica secera 2 zlice brasna 1 zlica octa prstohvat soli 1 zlica maraschina
Krema:
9 zutanjaka 700 ml mlijeka 10 zlica secera 8 - 9 zlica brasna malo vanilije 100 g cokolade margarin ili maslac
potrebno je jos
0,8 - 1 l slatkog vrhnja
PripremaTežina:Srednje zahtjevno
Zagrijte pecnicu na 150 C.
Istucite bjelanke s prstohvati soli u cvrst snijeg. Miksajuci dodajte jednu po jednu zlicu secera, a na kraju lagano umijesajte ocat, brasno i maraschino.
Veliki lim za pecenje (onaj koji ste dobili s pecnicom) premazite margarinom, oblozite papirom za pecenje, a zatim opet premazite margarinom. Istresite smjesu, poravnajte i pecite na 150oC cca sat vremena, pa hladite u iskljucenoj pecnici.
Kad se kora ohladi, odvojite ju od papira i prerezite uzduzno na tri trake.
Za kremu istucite zutanjke sa secerom, dodajte brasno, mlijeko i malo vanilije. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.
Kad je kuhana, kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio stavite cokoladu narezanu na kockice i mijesajuci ju otopite (krema mora biti vruca).
Ohladite kreme, a zatim u svaku umijesajte cca 125 g maslaca ili margarina.
Nastavak....
9 bjelanjaka 30 poravnatih zlica secera 2 zlice brasna 1 zlica octa prstohvat soli 1 zlica maraschina
Krema:
9 zutanjaka 700 ml mlijeka 10 zlica secera 8 - 9 zlica brasna malo vanilije 100 g cokolade margarin ili maslac
potrebno je jos
0,8 - 1 l slatkog vrhnja
PripremaTežina:Srednje zahtjevno
Zagrijte pecnicu na 150 C.
Istucite bjelanke s prstohvati soli u cvrst snijeg. Miksajuci dodajte jednu po jednu zlicu secera, a na kraju lagano umijesajte ocat, brasno i maraschino.
Veliki lim za pecenje (onaj koji ste dobili s pecnicom) premazite margarinom, oblozite papirom za pecenje, a zatim opet premazite margarinom. Istresite smjesu, poravnajte i pecite na 150oC cca sat vremena, pa hladite u iskljucenoj pecnici.
Kad se kora ohladi, odvojite ju od papira i prerezite uzduzno na tri trake.
Za kremu istucite zutanjke sa secerom, dodajte brasno, mlijeko i malo vanilije. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.
Kad je kuhana, kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio stavite cokoladu narezanu na kockice i mijesajuci ju otopite (krema mora biti vruca).
Ohladite kreme, a zatim u svaku umijesajte cca 125 g maslaca ili margarina.
Nastavak....
0 коментара:
Постави коментар