Bela posna torta
Miris cimeta i ukus bele glazure od šećera donosi slatko zadovoljstvo u danima posta....
Sastojci:
¼ kg oraha
¼ kg sitnog šećera
¼ l starog belog vina
kašičica sitnog cimeta
kašičica sode bikarbone
¼ kg brašna
Za glazuru:
250 g šećera u prahu
4 kašike vode
Priprema: Sav materijal dobro izmešajte. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite kao i svaku drugu tortu. Kada se torta ohladi, prelijte je glazurom od šećera, koju ćete napraviti tako što ćete šećer u prahu preliti vodom, staviti da provri, smanjiti temperaturu i nastaviti sa kuvanjem još 12-15 minuta. Glazura je gotova kada se na kašičici pojave tanki „končići“ od šećera.
www.lisa.rs
Vreme pripreme: 40 minuta
Miris cimeta i ukus bele glazure od šećera donosi slatko zadovoljstvo u danima posta....
Sastojci:
¼ kg oraha
¼ kg sitnog šećera
¼ l starog belog vina
kašičica sitnog cimeta
kašičica sode bikarbone
¼ kg brašna
Za glazuru:
250 g šećera u prahu
4 kašike vode
Priprema: Sav materijal dobro izmešajte. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite kao i svaku drugu tortu. Kada se torta ohladi, prelijte je glazurom od šećera, koju ćete napraviti tako što ćete šećer u prahu preliti vodom, staviti da provri, smanjiti temperaturu i nastaviti sa kuvanjem još 12-15 minuta. Glazura je gotova kada se na kašičici pojave tanki „končići“ od šećera.
www.lisa.rs
Vreme pripreme: 40 minuta
0 коментара:
Постави коментар