среда, 4. децембар 2013.

Bela posna torta

Bela posna torta

Miris cimeta i ukus bele glazure od šećera donosi slatko zadovoljstvo u danima posta....
Sastojci:
¼ kg oraha
¼ kg sitnog šećera
¼ l starog belog vina
kašičica sitnog cimeta
kašičica sode bikarbone
¼ kg brašna

Za glazuru:
250 g šećera u prahu
4 kašike vode

Priprema: Sav materijal dobro izmešajte. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite kao i svaku drugu tortu. Kada se torta ohladi, prelijte je glazurom od šećera, koju ćete napraviti tako što ćete šećer u prahu preliti vodom, staviti da provri, smanjiti temperaturu i nastaviti sa kuvanjem još 12-15 minuta. Glazura je gotova kada se na kašičici pojave tanki „končići“ od šećera.
www.lisa.rs

Vreme pripreme: 40 minuta

0 коментара:

Постави коментар

Blogger Templates