Kremasta torta od kafe
Omiljeni crni napitak, nezaobilazan deo jutarnjeg rituala, našao je svoj put i do poslastica i to u najfinijem obliku. Uživajte u kremastom slatkišu sa ukusom "crnog zlata".
Sastojci:
Za kore:
3 jaja
120 g šećera u prahu
2 belanceta
120 g brašna
½ kašišice cimeta
kašičica mlevene kafe
kašičica praška za pecivo
Za fil:
100 g putera
150 g putera od kikirikija
2 kašike šećera
100 ml slatke pavlake
Za preliv:
100 g cokolade
kašičica putera
2 kašičice vode
šećera u prahu po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ulupajte jaja sa šećerom. Posebno umutite belanca. Brašno mešajte sa cimetom, kafom i praškom za pecivo, pa umešajte u jaja zajedno sa snegom od belanaca. Smesu sipajte u podmazan kalup pa pecite u rerni 40 minuta. Peceni biskvit ostavite da se ohladi.
Za fil umutite oba putera sa šećerom i umućenom slatkom pavlakom.
Biskvit uzdužno presecite tako da dobijete tri kore. Prvu i drugu koru premažite filom. Preliv napravite tako što ćete istopiti čokoladu sa malo vode, šećerom i puterom. Premažite time tortu i ostavite je u frižideru najmanje tri sata do služenja.
Omiljeni crni napitak, nezaobilazan deo jutarnjeg rituala, našao je svoj put i do poslastica i to u najfinijem obliku. Uživajte u kremastom slatkišu sa ukusom "crnog zlata".
Sastojci:
Za kore:
3 jaja
120 g šećera u prahu
2 belanceta
120 g brašna
½ kašišice cimeta
kašičica mlevene kafe
kašičica praška za pecivo
Za fil:
100 g putera
150 g putera od kikirikija
2 kašike šećera
100 ml slatke pavlake
Za preliv:
100 g cokolade
kašičica putera
2 kašičice vode
šećera u prahu po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ulupajte jaja sa šećerom. Posebno umutite belanca. Brašno mešajte sa cimetom, kafom i praškom za pecivo, pa umešajte u jaja zajedno sa snegom od belanaca. Smesu sipajte u podmazan kalup pa pecite u rerni 40 minuta. Peceni biskvit ostavite da se ohladi.
Za fil umutite oba putera sa šećerom i umućenom slatkom pavlakom.
Biskvit uzdužno presecite tako da dobijete tri kore. Prvu i drugu koru premažite filom. Preliv napravite tako što ćete istopiti čokoladu sa malo vode, šećerom i puterom. Premažite time tortu i ostavite je u frižideru najmanje tri sata do služenja.
0 коментара:
Постави коментар